top of page
  • Writer's pictureTeta Esti

ČOKOLADNI SLADOLED Z BANANO IN S PRAŽENIM KOKOSOM

Zadnje dni je sladoled dnevno na mojem jedilniku. Že v prejšnji objavi sem omenila, da imam veliko raje čokoladne okuse, zato je moj sladoled znova ... čokoladen, seveda! :)

Če imaš rad/a čokoladni sladoled z dodatkom banane in kokosa, hitro vrzi omenjene sestavine v multipraktik in ga pripravi! Ja, priprava domačega sladoleda je hitra in enostavna, poleg tega pa zanj sploh ne potrebuješ posebnega aparata, kot nekateri zmotno menijo. Recept je primeren tudi za vegane ter za tiste, ki se izogibajo mlečnim izdelkom, saj sem uporabila čokoladno sojino mleko. Naj dodam še, da domači sploh niso ugotovili, da je tokrat v sladoledu namesto navadnega mleka rastlinsko. Če želiš, pa lahko sojino mleko nadomestiš s svojim najljubšim.


Za približno 4 porcije sem potrebovala:

  • 2 zamrznjeni banani

  • 50 g grenkega kakava v prahu

  • 50 g čokolade v prahu

  • 250 ml čokoladnega sojinega napitka (mleka)

  • 50g kvalitetne temne čokolade

  • nekaj kokosovih lističev

In kako sem se lotila priprave sladoleda?


Najprej sem na koščke narezala banani ter ju zamrznila. Zamrznjeni banani sem nato zmiksala v multipraktiku skupaj s sojinim mlekom ter kakavom in čokolado v prahu (tu lahko eksperimentiraš - če si želiš še bolj sladek sladoled, dodaj nekoliko več čokolade v prahu kot grenkega kakava).

Ko so se sestavine dobro zmiksale, sem vmešala še koščke nastrgane temne čokolade ter predhodno prepražene lističe kokosa.


Sladoled sem za nekaj ur postavila v zamrzovalnik. No, priznam, da sem ga dosti pojedla že med samo pripravo, tako da bom prihodnjič pripravila večjo količino. :)


42 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page