top of page
  • Writer's pictureTeta Esti

BOROVNIČEVI CHEESECAKE BROWNIJI Z LINDTOVIM POLNILOM

Browniji so zelo priljubljena sladica, saj so hitro pripravljeni in ne zahtevajo velikih kuharskih sposobnosti. Tokrat sem se odločila za hiter borovničev nadev, biskvit pa sem obogatila s koščki Lindtove čokolade. :)

Za pekač brownijev sem potrebovala:

  • 250 g sladkorja

  • 150 g masla

  • 150 g bele moke

  • 3 jajca

  • 150 g kakava v prahu

  • 100 g Lindtove borovničeve čokolade

  • 100 g borovnic

  • 1 1/2 jedilne žlice vode

  • 250 g kremnega sira z okusom vanilije (če ga nimaš, lahko uporabiš navadnega in mu dodaš 100 g sladkorja v prahu ter čajno žličko vanilijevega sladkorja)

In kako so nastali ti sočni čokoladno-borovničevi browniji?

Pečico sem ogrela na 180 °C.

Na zmernem ognju sem raztopila maslo ter pustila, da se ohladi. Medtem sem jajca zmiksala s sladkorjem.

Nato sem pripravila hitro borovničevo polivko. Borovnice sem stresla v manjšo posodico in jim dodala jedilno žlico in pol vode ter čajno žličko in pol sladkorja. Sestavine sem nekoliko pomešala in pustila na zmernem ognju toliko časa, da so se borovnice prepojile. Ko se je borovničeva polivka ohladila, sem ji dodala 130 g kremnega sira z okusom vanilije. Jaz sem kupila Pilosovega v Lidlu. Preostanek kremnega sira sem pustila za drugo maso.

Kaj pa če nimaš kremnega sira z okusom vanilije?


Ta kremni sir je že sam po sebi sladek, saj je namenjen za peko sladic. Seveda pa lahko kupiš navadnega in mu primešaš 100 g sladkorja v prahu ter čajno žličko vanilijevega sladkorja. Prav tako bi se dobro obnesel mascarpone, le da lahko v tem primeru nekoliko zmanjšaš količino sladkorja v prahu.

Znova sem se vrnila k mešanici jajc in sladkorja. Vanjo sem počasi vmešala ohlajeno maslo, moko, preostanek kremnega sira, kakav v prahu ter koščke Lindtove čokolade. Dobro premešane sestavine sem vlila v pekač, premazan z maslom.

Spodnjo plast brownijev sem prelila z borovničevo polivko.

Brownije sem v predhodno ogreti pečici pekla približno 25 minut.

Ko so se ohladili, sem jih za približno 30 minut postavila v zamrzovalnik, da so se strdili. Priznam pa, da je bila to kar težka naloga, saj so se mi že ob pogledu nanje cedile sline. :)


228 views2 comments

Recent Posts

See All

2 Comments


Teta Esti
Teta Esti
Sep 11, 2019

Jaz sem jo kupila v Mullerju. Upam, da jo najdete.

LP

Teta Esti

Like

mirapirc
Sep 11, 2019

Tole zgleda zelo slastno in porabit je treba borovnice :),zanima pa me kje se dobi Lindttova čokolada z borovnicami,ker je nikjer še nisem zasledila.

lp,m

Like
bottom of page