• Teta Esti

KOZJI SLADOLEDI Z MATKOVE DOMAČIJE

Prejšnji teden sem se potepala po Logarski dolini. Ti konci me resnično navdušujejo. Poleg vseh naravnih lepot je tudi kulinarika tu več kot odlična.

Ker sem nora na sladoled, je mojo pozornost že prvi dan pritegnil napis "sladoledi iz kozjega mleka" na ekološki kmetiji Matk, ki se nahaja v dolini Matkovega kota. Seveda mimo take table ne moreš oditi brez obiska.

No, poleg sladoledov sem kupila tudi njihov kozji sir, ki je prav tako odličen.

Da se vrnem k sladoledu. Posladkala sem se s porcijo iz čokoladnega sladoleda z malino, piškotka, lešnika, jogurta z gozdnimi sadeži ter pehtrana s skuto. Preizkusila sem tudi čokoladnega z meto in orehovega, ki sta bila prav tako noro okusna. Zanimivo je, da sploh nisem občutila, da jem sladoled iz kozjega mleka, res pa je božansko bogat z okusi. Piko na i so prispevali čudovit razgled, prijaznost domačinov ter postrežba v simpatičnih lončkih. Takoj sem si rekla, da to ni bil moj zadnji obisk Matkove domačije.

Če se v prihodnje odpravljate v Logarsko dolino, njihove sladolede in druge izdelke najdete tudi v lokalu ob parkirišču, ki je izhodišče za obisk slapa Rinka.


110 views0 comments

©2019 by Teta Esti ti da jesti. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now