top of page
  • Writer's pictureTeta Esti

KULINARIČNO RAZVAJANJE V KOČI NA DOBRČI

Ko potrebujem odklop, rada kuham, pečem ... z velikim veseljem tudi odidem v hribe. Seveda brez dobre kulinarike ne gre niti "v višinah". :)

Tokrat me je pot ponesla na Dobrčo.

Čeprav sem na določenih področjih za kratek čas izgubila sledi za markacijami, sem (dokaj) hitro prišla do koče, kjer je bilo okoli 11. ure že veliko obiskovalcev. Vseeno sem se najprej odpravila na vrh.


Ob prihodu v kočo sem bila zares prijetno presenečena nad dobrodošlico. Čeprav sem vedno do zdaj v kočah doživela gostoljubje, je bilo osebje na Dobrči še za eno stopnjo višje. No, in takšne izkušnje človeku večno ostanejo v spominu. Tudi zaradi njihove prijaznosti se bom zagotovo še vrnila. :)


Mislim, da je že čas, da preidem k bistvu, kajne? V koči sem naročila štruklje. Odločila sem za kombinacijo borovničevih in skutinih, kar v tem primeru pomeni 9 božaaanskih in konkretno nasitnih štrukljev, ki so za piko na i prav estetsko postreženi. Skratka, razvajanje brbončic in paša za oči!


No, naj omenim, da je odlično izgledala tudi vsa druga hrana, ki so jo stregli obiskovalcem. Preverjeno odličen je prav tako jabolčni štrudelj.

Zdaj pa še informacija za tiste, ki si želite v že tako popoln paket dodati še dobrodelnost.

18. maja bo v koči na Dobrči organiziran uvodni dogodek sezone #gremovhribe 2019, kjer se bodo z donacijo zbirala sredstva za gorske reševalce s postaje GRS Tržič. Več o dogodku lahko prebereš tukaj.


Dobrča, se kmalu vidimo! :)



23 views0 comments
bottom of page