top of page
  • Writer's pictureTeta Esti

PUHASTI ROGLJIČKI Z LEŠNIKOVIM NAMAZOM MAZA

Rogljičke si ponavadi privoščim za malico. Velikokrat me premamijo, ko jih zagledam v trgovini in tako z menoj odpotujejo domov. Seveda pa se nikakor ne morejo kosati z domačimi, še zlasti, če se z njimi sladkamo, ko so še topli. :)

Tokrat sem za nadev uporabila nov lešnikov namaz MAZA. Če še nisi slišal/a zanj, je tule njegova fotografija, da ga boš lažje našla/našel v trgovinah. :)

Seveda je možnosti za nadeve nešteto - od vanilijevega pudinga do tvoje najljubše marmelade ...

Če si želiš puhasto-kremast zajtrk, malico ali popoldansko razvajanje, potem te spodnji recept ne bo pustil ravnodušnega. :)


Za 32 rogljičkov sem potrebovala:

- 650 g bele moke

- 1 dl mlačne vode

- 2 dl polnomastnega mleka

- 1 dl tekočega jogurta

- 100 g masla

- 2 jajci

- 40 g svežega kvasa

- 1 čajno žličko soli

- 1 jedilno žlico sladkorja

- malo ruma

- 1 zavitek vanilijevega sladkorja

Za nadev:

MAZA namaz

... in eno jajce za premaz ter sladkor v prahu za posip. :)


Postopek:

Najprej sem presejala moko in jo stresla v večjo skledo. V sredini sem naredila luknjico in vanjo dodala mlačno mleko ter vodo. Notri sem nadrobila kvas, dodala jedilno žlico sladkorja in vanilijev sladkor ter nekoliko pomešala, da se je kvas aktiviral. Ob robu sem enakomerno porazdelila sol.

Ko se je kvas aktiviral, sem dodala zmehčano maslo, jajci, rum, jogurt ter zamesila mehko testo. Skledo sem pokrila z vrečko in testo pustila vzhajati okoli 20 minut. Nato sem ga na pomokani površini še enkrat na hitro pregnetla. Vmes sem pečico ogrela na 220 °C. Testo sem razvaljala v krog in ga zatem razrezala na 8 trikotnikov. Vsak trikotnik sem nadevala z lešnikovim namazom, ga tesno zavila ter postavila na pekač, obložen s papirjem za peko. 


Rogljičke sem premazala z jajcem in jih v predhodno ogreti pečici pekla približno 15-20 minut. 

Nekoliko ohlajene sem posipala s sladkorjem v prahu in napad na rogljičke se je lahko začel. :)


412 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page