top of page
  • Writer's pictureTeta Esti

BOROVNIČEVO OBARVAN OBISK LOKE POD RADUHO

Svojega dopusta ne izkoriščam zgolj za pripravo sladic in drugih dobrot, ampak se z velikim veseljem odpravim v hribe. Tokrat me je pot zanesla v Savinjsko dolino, natančneje na Veliko Raduho. Seveda sem poleg čudovitih razgledov na vrhu komaj čakala povratek v kočo, kjer ni šlo brez štrukljev.

Oskrbnica je za dobrodošlico postregla z borovničevim likerjem in že kmalu so sledili težko pričakovani borovničevi štruklji v sočni omaki iz gozdnih sadežev. Kot je oskrbnica sama povedala, "polovičnih porcij nad 1500 m ni". Porcija iz dveh štrukljev je ravno pravšnja, da sit in zadovoljen še za nekaj časa obsediš na klopci ob koči in opazuješ prelepo okolico. Všeč mi je bilo, da štruklji niso presladki. Ker pa obožujem borovnice, so bili pač zadetek v polno. :)


Izlet na Veliko Raduho in razvajanje v koči na Loki pod Raduho zagotovo priporočam. Mene je navdušil celoten paket - dejstvo, da sem osvojila še enega izmed dvatisočakov, čudovita narava in razgled na mnoge mogočne vrhove (vključno s Triglavom) ter okrepčilo v koči, kjer se gostu resnično posvetijo in svoje poslansko opravljajo s srcem.





20 views0 comments
bottom of page