top of page
  • Writer's pictureTeta Esti

RAZVAJANJE PO BELOKRANJSKO V GOSTIŠČU PEZDIRC

Pretekli teden sem se potikala po Beli krajini. Dopust sem zaključila v več kot odličnem slogu, saj sem se razvajala v Gostišču Pezdirc v Semiču.

Že takoj na začetku sem začutila gostoljubje in posebno skrb, da so jedi zares kvalitetno pripravljene.


Zaradi moje latentne celiakije je izbira prave gostilne kar velik zalogaj. Ko sem izvedela, da pri Pezdircu poskrbijo tudi za celiakaša, in nekoliko preletela opise na spletu, sem takoj vedela, kje se bo zaključil moj prvi del dopusta. Naj dodam, da sama ne iščem izključno 100 % brezglutenskih restavracij, saj moja občutljivost na gluten k sreči ni tako intenzivna.

... in vse, kar sem o njih dobrega slišala, lahko samo potrdim. :)


Vse od predjedi do sladice sem uživala v hrani, pripravljeni s srcem. Všeč mi je, da so zelo fleksibilni, se sproti prilagajajo najrazličnejšim dietam in pripravijo tudi kaj malo drugače, izven jedilnika.

Pa pojdimo od začetka ...

Za predjed sva degustirala belokranjske dobrote. Okusna in ravno pravšnja porcija domačih mesnin in sira med čakanjem na glavno jed.


Pri glavni jedi sem imela kar nekaj dilem, kaj bi izbrala, saj je njihov jedilni list zelo pester. Na koncu sem se odločila za morsko hrano, ki jo imam zelo rada. Tako sem svoje brbončice razvajala z nadevanimi lignji s pršutom in sirom ter z maslenim krompirjem z blitvo in s tržaško omako. Vse skupaj je bilo zares sočno, všeč mi je bilo, da so bili lignji nekoliko hrustljavi. Prav ničesar ne bi spremenila pri celotni jedi. :)


Kot že omenjeno, se moram izogibati glutenu. Na jedilniku je bilo kar nekaj jedi, ki bi jih bilo še vredno preizkusiti. Naslednjič se zagotovo vrnem na koruzne rezance s sojino smetano in z jurčki.


Na koncu je sledila še sladica. Primož si je privoščil belalavo, ki je belokrajnska različica baklave. Za vse tiste, ki se vam zdi baklava presladka, je to odlična alternativa, saj vsebuje mnogo manj sladkorja. Za spremembo od baklave vsebuje pistacije. Sama sladice zaradi diete žal nisem probala, a baje je izvrstna. Piko na i pa prispeva super kremast vanilijev sladoled. Tega sem seveda morala preizkusiti. :)

In kaj je bila moja sladica?

Pripravili so mini palačinke iz brezglutenske moke - kot da bi vedeli, kako jih obožujem. Najverjetneje ni potrebno posebej pisati, da so me navdušile? :)


Naj za konec zapišem le, da me je prepričal celoten paket - od prijaznosti do ambienta in okusa vseh jedi. Razlogov, da bom še kdaj obiskala gostišče Pezdirc je več kot dovolj. :)



160 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page