top of page
  • Writer's pictureTeta Esti

KOČA NA STAREM LJUBELJU - HITER IN ENOSTAVEN KULINARIČNI IZLET (PRIMEREN TUDI ZA DRUŽINE IN STAREJŠE

Srečo imam, da moja stara mama živi na Gorenjskem. Tako lahko izkoristim "all inclusive" hotel pri njej in se odpravim v gore brez dolge, jutranje vožnje z Dolenjske.


Ta teden je vreme nekoliko nepredvidljivo. Vendarle sem včeraj opazila, da nas čaka sončno dopoldne, zato sem takoj obula pohodne čevlje in se odpravila v kočo na starem Ljubelju, ki je bila na moji "to do" listi.

Pot sem začela na parkirišču pred predorom Ljubelj. Priznati moram, da me je prijetno presenetilo, da je enostavna in tako primerna tudi za starejše ali družinice z malimi otroki. V zimskem času je pot primerna tudi za sankanje. Po 30 minutah hoje sem prispela v kočo. Vseeno sem se kar kmalu odpravila do razgledne točke Dovga peč, kar mi je "vzelo" še nadaljnjih 30 minut.


Po povratku v kočo so sledili odlični skutini štruklji z brusnicami in s prelepim razgledom. Porcijo štrukljev sem takoj "snedla", čeprav je najprej izgledalo, da mi ne bo uspelo. Če si ljubitelj štrukljev, priporočam, da jih preizkusiš, saj te ne bodo razočarali. :)

Veš, kaj je poleg dobre hrane naredilo vtis v koči na starem Ljubelju? Zelo prijazno osebje in prijeten, lično urejen ambient. Mene so definitivno prepričali, tako da se zagotovo vrnem nazaj! Če ne prej, bo zima idealen čas, saj načrti o obisku visokogorja takrat malo mirujejo. :)



150 views0 comments

©2019 by Teta Esti ti da jesti. Proudly created with Wix.com

bottom of page