top of page
Writer's pictureTeta Esti

ENOSTAVNA OREHOVA RULADA S KISLO SMETANO

Ko je imela babica za hišo ogromen star oreh, sem se jeseni z veseljem smukala okrog njega in polnila košaro z zares velikimi orehi. Spomnim se, kako sva jih skupaj trli in že kmalu je v hiši dišalo po potici ter drugih orehovih dobrotah.


Menim, da sem se takrat zaljubila v sladice iz orehov - še posebej v piškote, potice in rulade. Njihov okus me vedno ponese nazaj v otroštvo. :)


Tokrat sem pripravila klasično orehovo rulado, ki mi je všeč tudi zaradi sočnosti in svežine. Recept zanjo mi je zaupala mamina sestrična, spomnim pa se, da sem rulado na podoben način delala že nekajkrat pred tem, saj, kar se tiče sestavin, ni kaj dosti za "filozofirati". :)

Zanjo potrebuješ:

  • 110 g mletih orehov

  • 140 g kristalnega sladkorja

  • 8 jajc

  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja

  • 360 g kisle smetane


Postopek:


Pečico sem ogrela na 175 °C.


Beljake sem ločila od rumenjakov. Slednjim sem primešala sladkor in zmes miksala približno 5 minut. Nato sem dodala beljakov sneg, orehe in vanilijev sladkor. Dobljeno zmes sem enakomerno porazdelila na pekač in jo v predhodno ogreti pečici pekla 20 - 25 minut.


Pečeno rulado sem stresla na prtiček, jo zavila in pustila, da se je ohladila. Zatem sem jo odvila, premazala s kislo smetano in znova previdno zavila. Čez noč sem jo postavila v hladilnik, da so se okusi prepojili, naslednji dan pa je začela izginjati v naše trebuhe. :)

1,858 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page